15 st skyltställ till rallylydnadsskyltar – A5

Restnoterad till 1 juli

735 kr

Skyltställ perfekt utformade för att passa dina laminerade rallylydnadsskyltar i A5-format. Dessa skyltställ är tillverkade i transparent akryl och har fördelen att de är dubbelsidiga med möjlighet att ha en skylt på varje sida. Det gör det lätt att bygga långa banor med många riktningsförändringar med minsta möjliga antal ställ.

Fördelen med skyltställ i akryl är att de väger betydligt mindre än motsvarande ställ i metall. Akrylställen har dessutom bara två kanter och båda är på insidan vilket ger mindre risk att riva sig. Dessutom sätter du skylten/skyltarna på insidan vilket ger mindre risk för att de lossnar och blåser iväg.

Skyltarna är försedda med ett lager självhäftande skyddsplast som du kan dra av innan användning.

Du köper skyltarna i set om 15 st.

Våra skylthållare är tillverkade i återvunnet material!

Restnoterad till 1 juli

Beskrivning

Skyltställ till rallylydnadsskyltar – A5

Skyltställ perfekt utformade för att passa dina laminerade rallylydnadsskyltar i A5-format. Dessa skylthållare är tillverkade i transparent akryl och har fördelen att de är dubbelsidiga med möjlighet att ha en skylt på varje sida. Det gör det lätt att bygga långa banor med många riktningsförändringar med minsta möjliga antal ställ.

Fördelen med skyltställ i akryl är att de väger betydligt mindre än motsvarande ställ i metall. Akrylställen har bara två kanter och båda är på insidan vilket ger mindre risk att riva sig. Dessutom sätter du skylten/skyltarna på insidan vilket ger mindre risk för att de lossnar och blåser iväg.

Skyltarna är försedda med ett lager självhäftande skyddsplast som du kan dra av innan användning.

Du köper skyltarna i set om 15 st.

Våra skylthållare är tillverkade i återvunnet material!


Hur många skyltar är det på tävling?

När du tävlar består en bana i  Nybörjarklass av 12-15 st moment. Fortsättningsklass består av 13-17 moment. Avancerad klass bestär av 15-17 moment och slutligen Mästarklass av 18-20 moment. Obs! Glöm inte att lägga till för Start och Mål – dessa skyltar ingår inte i antalet övningar.

Produktfakta

  • Dubbelsidiga
  • Skyddar dina skyltar mot väder och vind
  • Anpassade för liggande laminerade rallylydnadsskyltar i A5-format
  • Tillverkade i transparent akryl
  • Låg vikt – ett ställ väger endast 165 gram
  • Lätta att torka av
  • Antal: 15 st

Viktigt att ta hänsyn till

Observera! Akryl är ett betydligt mer ömtåligt material än motsvarande skylthållare på marknaden i metall. Vi rekommenderar därför att du är extra varsam med dina akrylställ. Förvara dem till exempel gärna i lådan de kom med och lägg ingenting ovanpå dem. Detta gäller speciellt när du själv ska transportera dem.

Fler skylthållare hittar du här
Våra rallyskyltar hittar du här

Om Rallylydnad

Rallylydnad är en fantastiskt rolig hundsport som passar alla typer av hundar. Fokus ligger på Glädje, Motivation och Samarbete. Små, stora, unga, gamla, alla kan köra rally. Det är en ”snäll” sport på så sätt att det inte förekommer några högre hinder eller andra fysiskt krävande moment vilket gör att även hundar som behöver ta det lite lugnare kan aktiveras, tränas och tävlas i rally.

Sporten går ut på att föraren tillsammans med sin hund tar sig igenom en bana med olika skyltar där det står vilket moment ni ska utföra. T ex ”Sitt. Ligg. Stå”. Därefter går ni vidare till nästa skylt, utför momentet, går vidare osv, tills ni tagit er igenom hela banan och passerat målskylten.

Namnet kommer av man tänker sig att föraren fungerar som kartläsare till hunden, genom att föraren läser på skylten vad man ska göra och berättar detta för hunden för att därefter guida den vidare i rätt riktning till nästa skylt. Ungefär som en kartläsare gör till en formel 1-förare. Det är dock inte farten det handlar om här, utan noggrannhet och precision.

Rallylydnad vs Tävlingslydnad

Till skillnad från tävlingslydnad finns det inte någon tävlingsledare som kommenderar er igenom banan utan ni utför den på egen fot och tass. När man tävlar i rallylydnad är det fritt fram att visa hunden vad den ska göra med både ord och handtecken. Det är dessutom tillåtet att berömma hunden med glada tillrop hur mycket man vill genom hela banan. Däremot får man inte vidröra, t ex klappa om sin hund, inne på planen utan det får vänta tills man har gått över ringbandet efter målskylten.

Ytterligare en skillnad från tävlingslydnad är att en rallybana aldrig är densamma från gång till gång utan ser helt olika ut beroende på hur domaren valt att bygga just sin bana för dagen.

I Nybörjarklass går du med kopplad hund man utför momenten i vänsterhandling (dvs med hunden traditionellt på förarens vänstra sida).

Från och med Fortsättningsklass tävlar man med hunden okopplad genom hela banan och momenten är både fler och lite mer avancerade.

Från Avancerad klass tillkommer högerhandling, dvs momenten utförs med hunden vid din högra sida. Under banans gång förekommer även sidbyten så att man varierat utför skyltar både med hunden vid vänster sida och vid höger sida. Detta gör sporten till en ergonomiskt bra sport då hunden får belasta kroppen ganska jämnt tack vare att man växlar sida regelbundet.

Varför rallylydnad?

Rallylydnadsträning förbättrar samarbetet och glädjen. Sporten passar tillsammans med många andra grenar. Många moment i rallylydnad har man glädje av även i lydnadsklasserna. Hundar som tränats i freestyle eller agility har ofta god hjälp av att de är vana att samarbeta på båda sidorna om föraren.

Att tävla

I rallylydnad kan man ta diplom i varje klass. Diplomen får man när man har uppnått minst tre kvalificerande resultat i en klass på officiella tävlingar. Registrerade hundar kan tävla sig till ett championat. Det får man när man tagit tre certifikat på officiell tävling i mästarklass. Oregistrerade hundar med samma tävlingsresultat får ett diplom i mästarklass.

Kvalificerande resultat Nybörjarklass: 70 / 100
Kvalificerande resultat Fortsättningsklass: 75 / 100
Kvalificerande resultat Avancerad klass: 80 / 100
Kvalificerande resultat Mästarklass: 90 / 100

Här kan du läsa mer om hur man tränar och tävlar i rallylydnad

Regler rallylydnad – Svenska Brukshundklubben

Ytterligare information

Vikt2429 g
Dimensioner320 × 225 × 250 mm