Nybörjarklass 2023 Nya skyltarna – A5

55 kr

Tilläggsskyltar 2023 Nybörjarklass

Format: Liggande A5

För dig som redan har alla rallylydnadsskyltar till Nybörjarklass sedan tidigare och behöver komplettera med de nytillkomna.

I detta paket får du de fem nya skyltarna för 2023, nr 134 – 138 samt uppdaterad skylt nr 124.

Laminerade skyltar i liggande A5.

Fler rallyskyltar hittar du här

Beskrivning

Nya rallylydnadsskyltar 2023 Nybörjarklass

För dig som redan har alla rallylydnadsskyltar till Nybörjarklass sedan tidigare och behöver komplettera med de nytillkomna. I detta paket får du de fem nya skyltarna för 2023, nr 134 – 138 samt uppdaterad skylt nr 124.

Laminerade skyltar i liggande A5.

Fler rallyskyltar hittar du här

Om Rallylydnad

Rallylydnad är en fantastiskt rolig hundsport som passar alla typer av hundar. Fokus ligger på Glädje, Motivation och Samarbete. Små, stora, unga, gamla, alla kan köra rally. Det är en “snäll” sport på så sätt att det inte förekommer några högre hinder eller andra fysiskt krävande moment vilket gör att även hundar som behöver ta det lite lugnare kan aktiveras, tränas och tävlas i rally.

Sporten går ut på att föraren tillsammans med sin hund tar sig igenom en bana med olika skyltar där det står vilket moment ni ska utföra. T ex “Sitt. Ligg. Stå”. Därefter går ni vidare till nästa skylt, utför momentet, går vidare osv, tills ni tagit er igenom hela banan och passerat målskylten.

Till skillnad från tävlingslydnad finns inte någon tävlingsledare som kommenderar er igenom banan utan ni utför den på egen fot och tass. När man tävlar i rallylydnad är det fritt fram att visa hunden vad den ska göra med både ord och handtecken och det är dessutom tillåtet att berömma hunden med glada tillrop hur mycket man vill genom hela banan. Ytterligare en skillnad från tävlingslydnad är att en rallybana aldrig är densamma från gång till gång utan ser helt olika ut beroende på hur domaren valt att bygga just sin bana för dagen.

I Nybörjarklass går du med kopplad hund man utför momenten i vänsterhandling (dvs med hunden traditionellt på förarens vänstra sida). Från och med Fortsättningsklass tävlar man med hunden okopplad genom hela banan och momenten är både fler och lite mer avancerade. Från Avancerad klass tillkommer högerhandling, dvs momenten utförs med hunden vid din högra sida, och även sidbyten så att vissa skyltar utförs med hunden vid vänster sida och vissa vid höger sida.

Här kan du läsa mer om hur man tränar och tävlar i rallylydnad

Regler rallylydnad – Svenska Brukshundklubben

Ytterligare information

Vikt55 g